2011. június 28., kedd

Rózsakert fonalba öntve és a Pilis


Nem bírtam sokáig elnézegetni a natúr színű fonalakat , így nekiláttam egy kis festésnek .Imádom ezeket a színeket !:)A gyönyörű színes rózsákat juttatja eszembe .


Ígértem néhány fotót a pilisi kirándulásról .Az első három a Holdvilág árokban készült .Fantasztikusan szép hely .Mindenütt azt hallottam , hogy nagyon nehéz a terep , igaz vadregényes , de járható .

Ez Pilisszentlélek , egy pálos kolostor romjai .Számomra igazi béke sziget .Csend van .


Ez pedig Pilisszántó .A kőfejtő , a helytörténeti múzeum és a templom alatt megtalált alagútrendszer egy kis szakaszában elhelyezett különleges kő .
Ez itt a visegrádi fellegvár és én .Gyönyörű a kilátás és keményen megdolgoztunk érte .A nehezebbik úton mentünk természetesen .
Rá kellett jöjjek közben , hogy a kézművesség nem kedvez a test edzettségi fokának .Volt , hogy elfáradtam .

Ezek a képek pedig a Rám szakadékban készültek .Lenyűgöző szépségű hely .Sajnos a fotók nem adják vissza a hangulatot , így aztán kénytelenek leszünk visszamenni valamikor .:)
Kapaszkodó vasakat fogva , kövek közt ugrándozva , létrán mászva , vízesések mellett lehet végigjárni a terepet .Ha valaki szereti a vadregényes tájakat , ott a helye .
Szeretem a Pilist .Titkokat , ősi helyeket ,szépséget őriz .Volt , hogy féltem a terepen , de visszamennék így is .Szerencsére a Párom nem hagyja , hogy visszariadjak , talán jobban bízik a képességeimben , mint én magam .

2011. június 24., péntek

Elkészült !!


Végre elkészült a csodaszép tiszta angóra fonalból készült sálam .:)
Legtöbbször utazás közben dolgoztam rajta , mert kicsi helyen elfért a táskámban .A fonal Erzsi gyönyörű keze munkája .Élvezet volt dolgozni vele .
5 dkg fonal és a sál mérete 170 cm hosszú és kb.:16 cm széles .Olyan mint egy könnyű bárányfelhő .

A színes kendő is készen van .Először nehezen barátkoztam a fonallal , mert számomra  túl színes , de sokan mondták , hogy szép .:)
A minta egyszerű és haladós .Ingyenesen letölthető .
http://www.ravelry.com/patterns/library/ginkgo-shoulderette-shawl
A kendő kb.:6  dkg fonalat vett fel , 4-es tűvel kötöttem .58 x 134 cm lett a mérete .

Közben egy csodaszép helyen jártam a Kedvesem megajándékozott néhány csodás nappal , arra az alkalomra , hogy betöltöttem a 4.x-emet .
Később mutatok még néhány szép fotót .
Meglátogattam Adriennt is , aki fantasztikusan szép helyen lakik .Persze néhány gombóc szépséggel jöttem el .

2011. június 15., szerda

Fonal , vásár , rokka ...Mostanában keveset jutok számítógép elé .Persze azért nem lazsálok .:)Sokat kirándulok a Párommal , alkotok és folyik a vásáros szezon .
Ez a gombóc fonal kb.: 2 hete készült és azóta 2-szer fel is bontottam a kendőt , amit elkezdtem belőle .Mintásra terveztem , de nem békültem ki vele , így csupán a széle kap egy kis csipkét .Nagyon élénk , színes , nem mutatott belőle a minta .
Kendőket is festettem .Egyszerű színátmenetesek , de szép élénk színekkel .Ki is fogyott a festendő készletem .

Vásárban is jártunk Mónival .Répcelakon volt a múlt hétvégén a Kalinkó fesztivál .Sajnos nem volt túlzottan nagy az érdeklődés , főleg az előző évekhez képest .Ráadásul ez máshol , más rendezvényen is észrevehető .
Azért mi jól éreztük magunkat .:)
Vittem egy kis fonnivalót , ami néhány emberben azért felkeltette az érdeklődést .Főleg az idősebb korosztályban .Ők még abban az időben éltek , s  nőttek fel amikor ez természetes elfoglaltság volt .


Közben egy kis restaurálással is foglalkoztam .Padláson leltem ezt a régi rokkát , nem túl szép állapotban .A Kedvesem szépen letisztította , én pedig lepácoltam .Nem vagyok benne teljesen  biztos , hogy fogom tudni használni , de azért hajlok rá .Úgy néz ki , hogy minden fontos alkatrésze ép , de tárgyalnom kell egy hozzáértő emberrel .