2013. június 21., péntek

Különleges fonások


Megkértek nemrég , hogy fonjak ilyen érdekes , hol vékony , hol vastag fonalat .Szeretek kipróbálni új technikákat , így hát ráálltam .
Kétféle módon készültek .Van amelyiket  fonás után festettem , némelyiket pedig előtte .Mindkettő szép , de a hatás természetesen különlegesebb , mert a színek gyönyörűen kijönnek a a roving van festve .
Nos íme az eredmények : 
2013. június 15., szombat

Ezüstben


Tavaly kaptam ezt a gyönyörű gyapjat Annától . 75% shetland és 25 % moher keverék .Úgy gondoltam valami finom kis szöszös nyakbavalót kötök belőle , bár lehet hogy mégsem az lesz .:)
Jár a fejemben egy kis könnyed felső elképzelése .De hagyom mi szeretne lenni .:)
Könnyű volt fonni , szépen kapaszkodtak egymásba a szálak .A színe pedig gyönyörű .A szürkének sok árnylata van ami nagyon tetszik , s ez a szín egy közülük .Kicsit kékes és ezüstösen csillogó .
A fonal egyágú lett , 10 dkg /570 m .2013. június 4., kedd

Próbálkozás és egy kis szivárványMindig is tetszettek a különleges fonalak , de ezidáig azon dolgoztam , hogy
minél egyenletesebb legyen ami kikerül a kezeim közül .No persze ez nem azt jelenti , hogy már tökéletesen megy , inkább egy kis kirándulás , kilépés a megszokottból .
Nos , megpróbálkoztam egy kérést teljesíteni , s nagyon élveztem a munkát .Mint szokott  lenni ilyenkor az ember lánya beindult a fantáziám .:)Remélem lesz eredménye ,  ezen a fonalon kívül is, s nem illannak el a képek a fejemből .:
Ezt a kicsikét 54 gr merinó gyapjúból fontam , s 45 m lett az eredmény .Ezután a festés következett .
Íme :

S , persze ha már festek , egyet nem lehet .Kerekedett egy kis csipkefonal is .


Mert ugye a szürke időjárás megkívánja a színes fonalakat .:)