2014. december 8., hétfő

Jeges nyakbavaló

Valahogy a kék színnel nehezen barátkozom . A meleg színek sokkal közelebb állnak hozzám .Viszont tetszik a hűvös , jeges világoskék , a türkiz , a mély petrolkék és kissé zöldes kék , az indigó és a tengerészkék , az elegáns sötétkék ..... :) Szóval szépek .
Ebben a szellemben készült ez a nyakmelegítő is .Kedvem támadt kék színű gyapjút festeni , s kártolni egy kevés selyemmel , más kékekkel .Megfontam , s aztán tanakodtam mi is legyen belőle .Mígnem a lelki szemeim előtt megjelent egy puha , vastag és meleg nyakmelegítő .A minta saját , s egyszerű , mert maga a fonal is szép . A saját fonáshoz fogtam egy szál , még régebben vásárolt Vattacukor nevezetű mohair -selyem keveréket , s így kerekedett ilyen szép textúra .2014. december 4., csütörtök

Ó azok a csodás 20-as évek !


Mindig is csodáltam a 20-as évek divatját , bár hozzáteszem különösebben maga a divat sosem érdekelt .Jobban szeretem a klasszikus örök érvényű ruhadarabokat .
A 20-as évek viszont kivétel . Csodás kelmék , flitterek , csipkék , laza és mégis nagyon nőies szabásvonalak .Végre eltűntek a kényelmetlen fűzők , s a nők fellélegezhettek . Csodás kor lehetett . :)
A kalap készítésnél mindig megihlet ...sőt másfajta kalapok nem is igazán jutnak eszembe .
Így készült ez a kettő is .