2015. május 26., kedd

Legújabb fonalak


Itt még csak egyágúan .


Szövéshez készülődöm .Kicsit lassan , mert egyenlőre nem rúgott még oldalba az ihlet , csak érzem ,hogy itt jár a közelemben . Ilyenkor a legjobb amit halandó tehet , hogy alapanyagot készít .
Ennek láttam neki pár napja . 
A felső fonal egy saját festésű roving . Arra törekedtem , hogy minél több szín és minél jobban keveredjen . Azt hiszem ez sikerült . 
A lenti kettő pedig kártolt battból készült . Merinó , mohair és selyem keverékek . 
2015. május 16., szombat

A csodás korall


Úgy látszik ahogy az idő halad az ízlésünk is változik . Nem is kicsit .Vannak színek amelyeket nem bírtam magamon elviselni még akkor sem , ha ránézésre nem mondtam hogy nem tetszik .Ezen színek egyike a korall . Aztán valamiképp , csendesen belopakodott az életembe , s azt vettem észre , hogy keresem . 
Így készült ez a pulcsi is .
De sajnos kissé csalódott vagyok , mert a fonal nem a legjobb minőség . Nagyon szöszöl , gyűrődik , s az első viselésnél kibolyhosodott . Tű : 4-es
Alapanyag : Drops , Brushed Alpaca Silk
Mennyiség : 12 dkg

2015. május 6., szerda

Selyemékszerek


Kíváncsiskodtam egy kicsit a lencsés ékszerek világába .Természetesen az alapanyag az egyik kedvencem , a selyem . Selyemszalagra fűztem a medálokat (Nina munkája) , s a lencse alatti díszítés( a magam munkája ) is belőle készült .