2010. február 28., vasárnap

Bariszőr szőnyeg



Most vettem le a szövőszékről .Pihe-puha bariszőrből készült.
Kár is rálépni .:)

6 megjegyzés:

helen írta...

A bariszőrt hol szerezted? Azt ne mondd, hogy a tiétek... :) Saját részre lesz a szőnyeg?

Namata írta...

:)Nem a miénk.Az Párom hozta az Alföldről.A nagy bőrök szélét levágják csíkokra és abból szőttem.Ők küldenek néha 1-1 zsákkal , én meg visszaküldöm a kész szőnyeget.Kevés maradék mindig van .
Szeretnél belőle ?

helen írta...

Akkor ez bőrös szőr? Dönci biztos szeretné. Míg miszlikbe nem szedné... :D De egyébként nagyon puhának néz ki!

Namata írta...

Könnyű és puha !:)
Egyébként szőrös bőrcsíkra gondoltam , hogy szeretnél-e .Gondolkozom, hogy mi mindenre lehetne használni .Van , hogy leborotválják a szőrt és párnát tömnek vele .De , szerintem lehetne sokféle felhasználása .
Ha szeretnél , szívesen adok belőle valamennyit .

helen írta...

A helyzet az, hogy leginkább a szövőszékedre vagyok irigy :))) Csodás dolgokat lehet rajta készíteni, és annyira, de annyira tetszik a textúrája!

A baribőr kicsit összekavar engem: egyrészt sajnálom a barikat, másrészt nem akarok hazug lenni, elvégre bőrkabátom nekem is van... Fura érzések ezek, kérem szépen. :S

Namata írta...

Hát igen fura ez tényleg .A barikat én is sajnálom .De van bőrkabátom , bőrcipőm .Sajnálom a fákat is , és fából van a bútorom .
Szerintem ami rossz az a pazarlás, a tiszteletlenség, hogy nem becsülik meg.Hogy elpusztítanak egy állatot , egy nővényt , fát ...vagy egyszerűen bármit és a szemétre kerül.Emellett annak a szerencsétlennek olyan élete volt , amit mindennek lehet nevezni csak életnek nem .A legtöbb ember bele sem gondol honnan van a hús az asztalán , honnan van a cipője.Azt gondolom , ha tisztelettel étkezel , tisztelettel hordod a ruhád ,cipőd , vigyázol a bútoraidra , akkor nem volt hiába, hogy egy élőlény az életét adta érte.
Régen megöltek egy vadat , felhasználták minden részét , a bőréből bundát varrtak , mert különben megfagytak volna .Ma , hogy jól nézzen ki valaki , van egy ilyen , egy olyan ...no meg egy amolyan bundája.Miközben akiből lett az ketrecben tengődött és nem tudja , hogy kék az ég és a zöld fűben milyen jó kergetőzni .Ez itt a bajság kérem.... a jó kis fogyasztói társadalom !!
Bocs, de ez kijött !:)