2010. július 10., szombat

Próbálkozásom a diólevéllel

Egy van az ideje a festőnövényeknek , így gondoltam próbálkozom .Hát szedtem egy táska  diólevelet . Gyapjú előfonalat és selymet is festettem vele .Nem lett erős színe , inkább finom aranyló barna .Egészen tetszik az eredmény .


A kertben szépen kivirágoztak a büdöskék és a körömvirág , belőlük is szedtem egy-egy adagot , hogy megpróbálkozzam alkalmasint vele , milyen színt produkálnak .Elég sok növény használható festéshez .Nemrég hallottam egy keramikustól , hogy a leveli békától kezdve , minden máz .Vele azért nem próbálkozom , elég helyes kis állat és sajnálnám is .:)

4 megjegyzés:

Ilona írta...

Nagyon tetszik a dióleveles festés eredménye, érdekes, sötétebbnek gondoltam volna. Imádom ezt a selymes ekrű színt. Kiváncsian várom a sárgásodást ist.

Namata írta...

Köszönöm !Megvallom , én is sötétebbre számítottam .A levél sem volt kevés .Úgy látszik a festék és a gyapjú dönti el a színt és nem én .:)
Még gyűjtögetek a virágokhoz , aztán rászánom magam .Most már elég kíváncsi vagyok én is !:)

orsolya vanessza kiss írta...

Ó, nagyon szép ez a dióval festett.... a színe is.. csodás :)

nagyon kedvelem ezt a színt.. és épp keresem a megoldást, hogy milyen festékkel hozhatom létre..

Namata írta...

Köszönöm !:)
Diólevél volt benne egy nagyobb marékkal és 3-4 fej büdöske virág .Pácnak tettem hozzá egy kevés sót és ecetet .A diólevélben sok a csersav , nem kell hozzá sok pác .Próbáld ki !:)