2012. január 4., szerda

Ünnepi munkálatok




A minap készült el egy már elég régen festett előfonalból font és kötött sál .A fonalat először orsóval kezdtem fonni , de elég lassan ment , így aztán a rokkán fejeztem be .A kötés sem ment gyorsan , mert ő volt a táskás kötésem .:)Kicsi és egyszerű minta , így bátran előkaptam  ahol várakozni kellett .




Ez a fonal a Kedvesem ajándékához készült .Fekete selyem-merinó keverék .12 dkg a súlya de nem mértem le mekkora lett .:(Kicsit rohanósak voltak a napjaim .Egy sál készült belőle egyszerű csavart mintával , de sajna nem fotóztam le .Már egészen egyenletes és a kötés , majd a blokkolás után egészen tetszik .Maradt egy kis fonal , így abból azt hiszem kézmelegítőt horgolok majd .
Egy régebb óta őrizgetett fonalból kellett egy kislánynak falvédőt horgolnom .No az nem volt kis feladat !Volt , hogy takaróztam vele munka közben .:)Majdnem 2 méter hosszú és 60 cm széles piros gyapjú-műszál keverék , rajta fehér zsebek .A zsebekbe selyemszalagot húztam , hogy kicsit csajos legyen .Éppen elkészült az ünnepekre , de sajnos nem fotóztam le azt sem .
Túl sok pihenésre nem volt alkalmam az ünnepekben ...majd talán februárban .
Van sok tervem , ha a fele sikerül az már jó .:)Nem szoktam különösebben fogadkozni az év végén , de annyit megfogadtam , hogy igyekszem jobb időbeosztást csinálni , hogy több elképzelést meg tudjak valósítani .

11 megjegyzés:

Süle Mónika írta...

Nagyon ügyes vagy! Azért jó lenne látni azt a falvédőt... amikor meséltél róla, nagyon kíváncsi lettem rá! A tulajdonosa nem küld róla képet? Meg aztán nekem azt csiripelték a madarak, hogy mindezen szépségeken kívül készült még két valami ;)

Puszillak!

Zsu írta...

Nagyon szép a sálad, öröm ránézni!

bucilla írta...

Gyönyörű lett a sálad, és az a grafit színű fonal is csodás. Kár hogy a többi műről nem készült fotó, mindenesetre nagyon termékeny voltál:)

Marcsimami írta...

Én is beállok a gratulálók sorába, mert...
Gyönyörűek a színek, a fonás, a minta, a kivitelezés! :)

Ps.: A fényképezőgéped tedd mindig szem elé, hogy kellően dokumentálva legyenek a csodás alkotásad. :)

paribanu írta...

Én is gratulálok, igazán szép teljesítmény ennyi minden!
Szintén nagyon sajnálom, hogy nincsenek fotók...

Namata írta...

Köszönöm Lányok , aranyosak vagytok !Móncsi , Te valami sapifélére gondolsz !?:)))Hamarosan kész lesz .
Sajnálom én is a fotókat , de a sál még nincs veszve .:)

Süle Mónika írta...

Nagyon várom! :)

KicsiKató írta...

A falvédő méreteit olvasva nem kétséges, hogy némi mazochizmus is szorult beléd:))))

A sál is, fonal is szuper és őszintén remélem, hogy a jobb időtartáshoz párosul majd több blogbejegyzés, mindig szívesen jövök hozzád nézelődni:))

Tündi írta...

Gyönyörű ez a sál! Saját minta?
Én is csak sajnálni tudom az elmaradt képeket :)...

Namata írta...

Hát ilyen nagydarab valamit még sosem horgoltam ...egy darabig nem is fogok !:)
Aranyos vagy Tündi , köszönöm !A sál csipkéje egy babatakaró mintája .A két szélére és a végére rizsmintát kötöttem .Szeretnéd a mintát?

Tündi írta...

Igen :))), ha lehet. Anyukámnak szeretnék egy sálat kötni és még nem találtam meg az igazit, de ez annyira tetszik. A Budding kendőbe is nálad szerettem bele :).