2010. szeptember 19., vasárnap

Elkészült a Baktusom és egy új kollekció születése



Elkészültem a Baktusommal .Egészen szép mérete lett , 130 cm hosszú és a legszélesebb része 25 cm .Nagyon finom puha mohair fonalat leltem hozzá , amivel körbehorgoltam .A végét pedig egy szép gyöngyház gomb fogja össze .
Nagyon szépek  ezek a színek és szerencsére maradt még a fonalból , így lehet , hogy kötök hozzá sapit vagy kesztyűt .
Ha tetszik a sál a boltomban megvásárolhatod .

Sok szép dolog történik velem manapság .Az egyik egy régi álom valóra válása .
Sokat ábrándoztam arról , hogy milyen jó lenne szép ruhákat készíteni .Olyanokat , amelyek viselhetők hétköznap is , mégis különlegesek és szépek .Hímzéssel , applikációval , gyönggyel , horgolással díszítve .A díszítés motívumai pedig a népművészetből , sőt régi szimbólumkincsből valók .
Selyemképekből volt egyszer kiállításom és ott megfigyeltem , hogy ezek a minták mennyire megszólítják az embereket .Mindenkinek a lelkében élnek valahol mélyen ezek a szimbólumok és megpendítenek bizonyos húrokat .S, a dallam ami megszólal örömteli .
Nemrég találkoztam egy lánnyal , aki hasonló álmokkal bír és úgy gondoltuk , hogy együtt talán könnyebben megvalósítjuk .
Nos Böbe kezét és alkotó fantáziáját  dícséri az első néhány darab .Hamarosan egy új blogot vagy honlapot indítunk , addig mutatok néhány mintadarabot ízelítőül .Megvásárolhatók és rendelhetők .


Nagyméretű táska applikációval és gyapjúhímzéssel díszítve .A belseje egyterű , de sok kis zsebe van .Az anyaga erős szövet .


Ő pedig egy válltáska , szintén gyapjúfonallal díszítve .A széles füle miatt nagyon kényelmesen átvethetjük a vállunkon , nem fogja vágni .


Egy kicsi tartó , ami bármit rejthet .Szintén hímzéssel díszítve.


Ő pedig egy női paraszting .Amikor megláttam rögtön beleszerettem .Pamutvászonból készült és olyan szép , hogy nem is tennék rá más díszítést .Persze meg is tehetem , mert az enyém !:)
De persze megrendelhető .


Egyszerű kazak fazonú női blúz .Nyers pamutvászon az anyaga és hímzéssel fogom díszíteni ,honfoglalás kori motívummal .


Egy jó meleg sapi , sál garnitúra .Egy kedves horgolt virág díszíti majd .

3 megjegyzés:

Ágnes írta...

Ez mind gyönyörű!Olyan furcsa,hogy ugyanazon a hullámhosszon vagyunk...

Irenka írta...

Sok szépséget hoztál ismét. Kötős lévén én a baktust dicsérném leginkább: nagyon tetszenek a finom színei és a kontrasztos szegély!

Namata írta...

Köszi Lányok !A kendő valahogy jellegtelennek tűnt , annak ellenére , hogy szép a fonal .Ezért kapott szegélyt és határozottan jót tett neki .
Ági légyszi írj egy emilt !Nekem nincs beállított levelezőprogramom , nem tudok írni a Tiédre .Kíváncsi vagyok sok mindenre !