2010. november 29., hétfő

Készülve a télre

Nos nemrégiben rá kellett jöjjek , hogy kötős múlt ide vagy oda nincsen sapkám .:)Kivéve egy kinyúlt feketét , amit most bicikli nyeregtakaróként avattam fel .S , bizony néha fázik a fejem .
Boldogult tinikor elmúltával , amikor még sapka nélkül és nyitott kabátban vészeltem át a teleket , igényem támadt egy fejfedőre .No és nem utolsósorban a nálam jóval bölcsebb Kedvesen féltésére hallgatva kötöttem egyet .
Vastag gyapjúfonal adta az alapanyagot , amit magam festettem és a minta valójában kötés közben alakult .A végeredménnyel elégedett vagyok , mert jó meleg és elég mutatós darab lett .



Kb.: 8 dkg fonal kellett hozzá és körben kötöttem 5 tűvel .5-ös tűket használtam .Ha valakit érdekel a minta , amíg emlékszem szívesen segítek .:)
Mostanában tetszik a lila szín .Gondoltam festek egy kis fonalat és kötök belőle egy szép kis mellényt .Nos a fonal ismét önálló életre kelt , mert a lila festékből barnán vettem ki a fonalat !Ki érti ezt ?
Végül is szeretem a barnát is , nem nagy gond .Talán majd a következő !:)
A mellény mintája is saját kútfőből való , egyszerű csavart minta .Hamarosan elkészül .


Tegnap advent első napján vásárban voltunk a Lányokkal .Jó kis családias hangulat volt és szép környezet a Savaria múzeumban .Persze a fényképezőgépet itthon feledtem , de majd Böbe fotóit megmutatom .
Megismerkedtünk Bebivel , aki igazi tündéri alkotásokat hozott és nagyon kedves ember .
Este meggyújtottam az első gyertyát az adventi koszorún .Eddig mindig magam készítettem , de az idén egy barátnőmtől kaptam egy nagyon szépet .

5 megjegyzés:

Süle Mónika írta...

Tyűűűha! Nagyon szépek! A sapi, a koszorú... a mellényről meg nem is beszélek. A színek is a formák is nagyon harmonikusak! Nagyon ügyes vagy! Nekiláttam a szaloncukroknak, de az elemek összeesküdtek ellenem, csak este tudom befejezni, remélem türelmes a megrendelőm :o)!

Amanda írta...

A sapi nagyon jó lett, a mellény pedig nagyon jó lesz.

Bebi írta...

Köszönöm!
Valóban minden nagyon szép!!!

Irenka írta...

Klassz a sapid, a mellénynek színe is mintája is tetszik.

Namata írta...

Köszi Móni !Az elemek megtréfálják az embert néha !:)De biztosan elkészülsz és nagyon szép lesz !
Lányok Nektek s köszi a dícséretet !:)Megmutatom majd ha elkészült .