2011. május 16., hétfő

Fonás, kötés ,festés, fűzés :)







Természetesen nem bírtam ki , hogy "csak " egyféle fonalat fonjak .A sikeres festés hatására beindult a fantáziám és ez lett az eredmény .

Egy régebben festett Rikker-féle csipkefonalból készül ez a kendő .Bordós-lilás színek szépen finoman folynak egymásba .A Páromnak festettem egy selyem nyakkendőt , s maradék festéket hasznosítottam a fonalnál .Neki lett egy bordó nyakkendője , nekem lesz egy kendőm .:)

Előszedegettem a selyemfestékeket is , mert hiányzott már a festés .Ráadásul indul a vásáros szezon , s kevés a kendőm .Ez egy szép gránátalma minta , s a kendő 4 sarkát díszíti .Hamarosan több hasonló népi motívummal díszített selyem fog készülni .

A hétvégén a Jeli arborétumban jártunk .Fantasztikus élmény a sok virágzó rhododendron .Hatalmas színes és illatozó virágfalak gyönyörködtetik a látogatókat .


Ezzel a gyönyörű hófehér virággal köszöntelek titeket Judit és Jandó !:)

9 megjegyzés:

Zsu írta...

Nagyon szép színeket produkálsz!

Marcsimami írta...

Gyönyörűek, mint mindig! :)
Ugye jól látom, hogy előfonalat festettél?
Kámban, az arborétumban én is jártam két éve a barátaimmal. Valóban csodálatosak a rhododendronok, a színek, a formák, na és az illat ... valami fenomenális.

bucilla írta...

Hűű, a mindenit de gyönyörűséges lesz a fonalad:)isteni a színe, és hogy passzol a fejlécedhez is. A kendők is csodásak, a selyem is, de a kötött még inkább.

Erzsike írta...

Az első gondolatom a gyönyörű színeid láttán az volt, hogy bizony meglátszik hogy otthonosan mozogsz a színek és a festés világában! A gránátalmás kendőd tetszik ma legjobban!

Ariadne Műhely írta...

Nekem meg a fonal színvilága, de nagyon.

nöné írta...

A többiek már mindent elmondtak előttem:o) Csodás színek, remek ízlésre vall!

Süle Mónika írta...

Megint-megint, minden szépséges! Sző fon nem takács, mi az? :o) Tündi :o)
Akkor idén megint lemaradok az arborétumról? Meddig virágzik még a rhododendron?

Namata írta...

Köszönöm Nektek a sok kedves megjegyzést !!Nagyon jól esik ám !:)
Marcsimami , igen előfonalat festettem .A szalaggyapjúval még csak szemezgetek .A fonás pedig nem megy túl gyorsan , de nagyon élvezem .
Az arborétum valóban nagyon szép és nem is csak a rhododendronok .Sok különleges növény van .
Most már lassan vége a virágzásnak , de érdemes elmenni így is Móni .:)

Irenka írta...

Csodás festések!