2011. május 19., csütörtök

A lemaradt fűzés és egyebek


Nos ez a stóla az első selyembe nemezelésem eredménye.Nem igazán ilyet képzeletem el .:)
Volt egy elrontott kék selyemsálam , s  gondoltam feláldozom nemezelni tanulás céljára .Valamelyik tv adón láttam erről egy filmet , s gondoltam megpróbálom .Nem olyan egyszerű , mint amilyennek látszott .Ha szakértő kezek mutatnak be valamilyen mesterséget , az mindig úgy tűnik , hogy könnyű feladat , de aztán ki szokott derülni , hogy nem így van .
Hengergettem , gyúrogattam és mégsem akart mindenhol odatapadni .Aztán egyszer elkezdte szépen összehúzni a gyapjú a selymet .S ilyen lett .:)Azt hiszem derékmelegítőként fogom használni .



Ez a kendő pedig egy kedves barátnőm ajándéka lesz , ha hazajön .Egy régebben festett Rikker féle csipkefonalból kötöttem 4,5-s tűvel .Kb.:7 dkg gyapjú kellett hozzá .Biloba a minta neve .Alul kicsit más mint az eredeti , mert annyira belefeledkeztem a kötésbe , hogy elfeledtem kötni a csipkemintát .:)


Ez pedig egy nagyon egyszerű nyaklánc és az enyém lett .Az előző bejegyzés lemaradt darabja .:)A gyöngyöt ajándékba kaptam egyenesen Csehországból .Nem akartam túlbonyolítani , mert szép a gyöngy önmagában is .Egy kis lógós füli is van hozzá .






Ők pedig a kertben nyíló szépségek , amiket a természet alkotott , s egy kedves szitakötő .Rendszeres visszatérő vendég .

2 megjegyzés:

Ilona írta...

Nekem tetszik a nemez-kendőd, én is ki fogom próbálni egyszer. Amúgy kaptál egy díjat tőlem.

Namata írta...

Köszönöm a díjat és örülök , hogy tetszik a kendő !Talán elsőre finomabb , ritkább szövésű selyemmel érdemes kezdeni , de bíztatlak , hogy próbáld ki !!Fantasztikus lehetőségek vannak benne .