2011. július 9., szombat

Fecskefarok kendő és a báránybőrbe bújt macska



Nagyon tetszett ez a minta , így rászántam magam az elkészítésére .Kicsit csalódás vegyült az elkészülés örömébe .No nem amiatt , hogy ne tetszene elkészülve , inkább a fonallal volt egy kis gubanc .Nagy tekercsben turiztam még tavaly és az égetős módszerrel megvizsgálva erősen gyapjú szaga volt .Kissé gyanakodtam , mert az égésterméket nem tudtam teljesen szétmorzsolni .A lényeg , hogy a műszáltartalma a fonalnak van akkora , hogy nem lett szép a blokkolás .Kénytelen voltam vasalóhoz nyúlni , de sajnáltam a bucikat, mert meglapultak kicsit .
A széle így sem lett olyan szép cakkos , de a minta így is gyönyörű .Kicsit romantikus hangulatú és a kosztümös , fodrosszoknyás időszakra emlékeztet .
3,5-s KnitPro kötőtűvel készült , 7 dkg fonal kellet hozzá. A minta ingyenesen letölthető innét .
A méretei 125 x 52 cm .



A cicám is élvezi a gyapjút !:)

11 megjegyzés:

zazálea írta...

kérdezhetek?neked kijött a minta szépen, rendesen, ahoyg írva vagyon? mert nekem nem és Ercsu + Moncsi is jelezték ezt, én jól félredobtam. :o(
pedig a tieden is azt látom, hoyg olyan szép, kell(ene) nekem....

Namata írta...

Szia !Nekem kijött .Hol volt gondotok ?

Amanda írta...

Nagyon elegáns lett! Én is jártam így, hogy égettem és műszálas volt a gyapjúnak hitt fonal.
A macskádnak nincs melege?

Namata írta...

Köszi Amanda !:)Azt mondják , ha teljesen könnyen elmorzsolódik az égéstermék akkor természetes szál .Valószínüleg ebben is gyakorlat teszi a mestert .
Amikor fotóztam a cirmit , még nem volt ennyire meleg .Most inkább a padlón fekszik .:)

Mázsa Viki írta...

Nagyon szép ez a kendő. Én a noppoknak még nem mertem nekiállni! Egyszer azt is meg kéne tanulni...

zazálea írta...

amikor 14-szer ismételjük a kezdőmintát és váltunk a következőre,akkor ott nincs semmi transition chart és ott nem jött ki:o(

Namata írta...

Köszi Viki !Nem nehéz a buci csak időigényes .Én úgy kötöm , hogy a szembe 1 sima , 1 ráhajtás , 1 sima 1 ráhajtás , 1 sima .Megfordulva fordítottan összekötöm és kész .
Zazálea , a 14 ismétlés után 195 szemem volt és a Chart3A-Lily Valley Border minta következett a jobb oldalra , a balra pedig a Chart3B .Az első sora csak sima + a széleken a ráhajtás .Utána kezdődött a minta .Igazság szerint nem tudok angolul és a leírásban csak a számokat lesem .:)A rajz után kötök .

Judit Eszter írta...

Semmi gubanc, ez gyönyörű lett, nagyon szép minta, ügyes vagy!

Irenka írta...

Nekem tetszik a kendőd, nagyon szép munka. A macskás fotó mosolyogtató. :)

Erzsike írta...

Nagyon csinos lett szerintem, és ez a lényeg! Sajnos engem is mindig elcsábítanak az ismeretlen fonalaim, de nem mindig bánom meg. A nuppokat a fonákán vasalom puha alapon, így nem nyomódnak annyira össze. Egyébként én azon is gondolkodtam, hogy lehet van aki a gyapjúra allergiás.

Namata írta...

Köszönöm Irenka és Erzsike !:)A jótanácsot is .