2012. június 7., csütörtök

Fonományok

Elkészültem a kék-lila fonallal .170 m lett és kb.4 dkg .Kézmelegítőt terveztem belőle magamnak .Nagyon tetszenek az ujj nélküli kézmelegítők és szerintem roppant praktikusak is .Sokat bringázom és fázós kezű vagyok ...bár lehet , hogy ennek nem így a nyár elején kellene , hogy eszembe jusson .:)



Rendeltem egy jó kis adag gyapjút , s nem bírtam megállni , hogy egy adagot meg ne fessek .Így lett ez a színeske .Amikor még csak rálocsoltam a festéket , megvallom nem tetszett .Eléggé másfélét szerettem volna , de valahogy így sikerült .Aztán ahogy elkészült megbarátkoztam vele , mert az erdőre emlékeztetett .Amikor a fák teli vannak élettel , levelekkel , s mivel sűrű a lomb , csak itt-ott tud bekukkantani a napsugár .A fák törzsén borostyánindák tekeregnek....ezer féle zöld és barna szín .No ilyesféle kép lebegett a lelki szemeim előtt .S mivel szerelmem az erdő , hát szépnek láttam a gyapjút is .
Ahogy megszáradt , s kettévettem belül világosabbnak mutatkoznak a színek .Néhol türkizek és sárgák hangsúlyosak , néhol a sötétebb zöldek .Olyan mint a Plitvicei tavak környéke .A türkiz színű tavakat vízesések kötik össze , s erdők keretezik .:)Most már nagyon tetszik .2 ágú fonal lesz belőle .




8 megjegyzés:

Ilona írta...

Csodás mindkettő. Én is látom azokat a türkiz-tavakat.

Amanda írta...

Jól lefestetted azokat a tavakat!

szaberka írta...

Szép lesz nagyon!

bucilla írta...

Hű azok a tavak:) nagyon szép lesz megfonva. A lilás-kék is nagyon tetszik, én még valahogy nem tudok a télre gondolni, pedig hamar itt lesz újra, és akkor bizony jól jönnek majd a kézmelegítők:)

Paat írta...

A lila nekem nagyon bejön, bár mindig az a bajom az 5-6 dekákkal, hogy mi legyen belőle... A kézmelegítő szuper ötlet. Viszlát holnap:)

Namata írta...

Köszönöm !Látom ismeritek a szép tavakat .:)Ha jól tudom a Winettou filmeket is ott forgatták , s én ezeken nőttem fel .
Paat , apró dolgokhoz , mint sapi , nyakmelegítő , kendőszél jól hasznosíthatók a kis adagok .
Sajna mégsem érek oda holnap , cseresznyézek.:)

Paat írta...

Kár, hogy nem jöttél! Számon kérték rajtam:)

Timici írta...

Nagyon szép mindkettő!!!:)